nieuws

MNF on Wheels

De MNF route aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit

Aftellen geblazen: de 17e Museum Night Fever nadert met rasse schreden! 

Beleef je favoriete musea in een nieuw licht: dat van een discobal! Ook dit jaar zetten we ons in om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen. We zijn trots op onze hernieuwde samenwerking met een aantal geweldige sociale partners die gespecialiseerd zijn in toegankelijkheid, Access-I, Esenca en AccessAndGo. Samen hebben we een heel bijzondere route uitgewerkt langs 6 deelnemende musea in het centrum van de stad, toegankelijk zonder pendelbus: MNF on Wheels.

Of je nu alleen komt of met vrienden, deze bijzondere avond zal je zeker verrassen! 

De MNF on Wheels-route, die je hieronder vindt, volgt de musea in volgorde van nabijheid. Maar j voel je vrij om creatief te zijn en je eigen volgorde te kiezen.

PS: Gemiddeld ontdekken de bezoekers 4 musea doorheen de avond.

Bekijk de digitale kaart van de route hier

MNF on Wheels is officieel gecertificeerd door Access-i! https://​access​-​i​.be/​e​v​e​n​e​ments…

Disclaimer:

  • Het kan tot 20 minuten duren om tussen de musea te reizen tijdens de trail.
  • De routes tussen de musea zijn niet geanalyseerd op toegankelijkheid.


1- MIM – MUZIEKINSTRUMENTENMUSEUM

Tijdens Museum Night Fever krijgen 3 Brusselse artiesten met verschillende achtergronden carte blanche van het MIM: Elis Floreen, Silke Hamers en Hun Hun brengen muzikale optredens. T Warm je stembanden op onder begeleiding van professionele zangcoach Rebecca Driesmans, voordat je losgaat op de levendige ritmes van DJ Raph Luchs. Vergeet ook niet de 1200 muziekinstrumenten te ontdekken, met of zonder multimediagids! 

2- SINT-GORIKSHALLEN

Ontdek de tentoonstelling Palais Stoclet, de parel van de Brusselse art deco: een echte must. Combineer het met Museum Night Fever voor de ultieme ervaring! Betreed een sterrenstelsel van geëngageerde en meeslepende dans in Halles Saint-Géry. Na een ecologische en choreografische uiteenzetting door Éléonore Valère-Lachky, neem je deel aan het Grand Choréoké, gevolgd door dynamische dj-sets. Gegarandeerd de hele nacht plezier. 

3- BELGIAN BEER WORLD

Kom langs bij Belgian Beer World, het meest bedwelmende museum in Brussel! Geniet van een gratis biertje of een alcoholvrij drankje op het dak van de Beurs, terwijl je danst op een dj-set georganiseerd door Tarmac. Ben je in een spontane bui? Er staat de hele avond een verrassingsprogramma voor je klaar! 

4- DE MUNT

Als onderdeel van het Raising Voices festival biedt de Munt een muzikale rondleiding door haar Ateliers, een unieke kans om deze bijzondere plekken te ontdekken via muziek. Deze ervaring weerspiegelt de mix van muzikale genres die centraal staat in de opera The Time of Our Singing. 

5- HET STRIPMUSEUM

Het Stripmuseum werkt samen met het Québec BD Festival voor een evenement op maat: een Getekende Karaoke. Terwijl jij zingt, brengen striptekenaars je muzikale performance tot leven met hun illustraties. En natuurlijk kan je ook de tijdelijke tentoonstelling Jusqu’ici tout va bien. Jongzijnspijn in beeld, verkennen.

6- AMVB: ARCHIEF EN MUSEUM VOOR HET VLAAMS LEVEN TE BRUSSEL

Voor zijn allereerste deelname aan het MNF nodigt het AMVB je uit om de tentoonstelling 50 jaar Verkiezingen in Brussel te ontdekken. Maar dat is nog niet alles: Brusselse artiesten brengen originele performances waarbij ze muziek, geïnspireerd door de archieven, combineren met reflecties over kwetsbaarheid in onze samenleving en het concept thuis’ in de vorm van videoperformances. Daarnaast kun je genieten van gratis rondleidingen die je meenemen achter de schermen van de archieven. 

Wil je nog niet naar huis? Geen zorgen, het feest gaat verder! Leef je uit tijdens de afterparty in Botanique. Je danst er op een mix van global beats en punk met optredens van GЯEG, Ramon Sucesso, Kabeaushé, Lila Tirando a Violeta, Bianca Oblivion, Luz luz luz, en meer! In C12 zorgt de Belgische en Brusselse dj-scene voor een onvergetelijke nacht in twee zalen, met onder andere Call Super, Ava Eva, Catalina, Chris Ferreira trio live, San Soda en Kong. 

Wil je meer weten? Bezoek onze toegankelijkheidspagina.

Pssst…Deze route is een van de vele mogelijke combinaties, niets is verplicht! Het is aan jou om de avond van je dromen samen te stellen, alleen of met vrienden! Klaar om versteld te staan? Ontdek het volledige programma.

Let op: Houd er rekening mee dat de shuttles soms erg druk kunnen zijn, wat de toegang kan bemoeilijken. 

Het belangrijkste is om plezier te hebben en onvergetelijke herinneringen te creëren! Wil je jouw bijzondere ervaring delen? Tag @museumnightfever op Instagram en @brusselsmuseums op Facebook en TikTok!