nieuws

Museum Night Fever All Inclusive

Onze beste tips voor inclusieve activiteiten tijdens Museum Night Fever

Nog 5 dagen tot Museum Night Fever! Het is tijd voor onze kleine tips over inclusieve activiteiten voor een uniek avondje uit deze zaterdag! 

Hier is een selectie van 6 musea waar je de dansvloer in vuur en vlam kunt zetten, maar ook een welverdiende pauze kunt nemen. Er is geen betere manier om te genieten van een gebalanceerde editie van MNF. 

  • SHOW ME YOUR FAVOURITE DANCE MOVE ! 

1- Train World (Toegankelijk voor PBM en met een auto) (18)

Laten we MNF 24 aftrappen met een wilde rit in Train World! De Rolling Stars nemen de Grote lokettenzaal over voor een reeks rolstoel dansvoorstellingen van hoog niveau. Je kunt een grote verscheidenheid aan optredens bewonderen, solo, in duet of in groep, op ballroom-, latin- of hedendaagse muziek! 

Je kunt ook genieten van optredens van het collectief Creahm BXL, dat sessies elektronische muziek, dans en tekenen aanbiedt. Gestimuleerd door de choreograaf leren de dansers nieuwe bewegingen en maken ze zich deze eigen, waardoor ze hun eigen lichaamstaal ontwikkelen: een taal die emoties overbrengt. 

Bezoek tot slot de TB Manifesto Tattoo Bar en ervaar de leuke en inclusieve tijdelijke tatoeages gemaakt door illustrator Lulendo Dikenda. Neem unieke ontwerpen mee die je lichaam laten spreken. 

2- CIVA (Toegankelijk voor PBM en met een auto) (24)

Het CIVA maakt zich klaar om zijn nieuwe thuis te betrekken in KANAL: tijd voor een feestje! Vanaf 2025 verhuist CIVA van zijn iconische gebouw in Elsene naar KANAL. Sluit je aan bij het CIVA- en de Patrimoine à Roulettes-team voor een onvergetelijke avond ter gelegenheid van deze buitengewone verhuis. Kom met het project move your body in space’ de inkomhal omtoveren tot een fluorescerende dansvloer dankzij een tijdelijke installatie van personaliseerbare kartonnen dozen! Dans op het ritme van een speciaal voor dit evenement samengestelde afspeellijst in de modus silent disco, en creëer zo een unieke en meeslepende ervaring voor iedereen. 

3- Huis van de Europese geschiedenis (Toegankelijk voor PBM en met een auto) (20)

Ga terug in de tijd naar het Huis van de Europese Geschiedenis, bestemming: de Roaring Twenties! Dompel jezelf onder in dit bruisende tijdperk door te poseren in historische kleding! Met de hulp van een kostuumontwerper kies je kostuums en accessoires die de Great Gatsby waardig zijn en poseer je op je best voor de camera! 

Je kunt ook een cabaretvoorstelling van CABLAB bijwonen. Cabaret Laboratoire promoot de ontmoeting tussen het open podium en het professionele podium om je nooit eerder vertoonde ensceneringen te presenteren. Op het programma: circusartiesten, dragperformers (queen/​king/​queer), burlesque diva’s, dichters, zangers of welke performancekunst dan ook die zichtbaarheid en een sympathiek publiek nodig heeft. 

Klaar om te dansen? Kom en leer de basis van swingdansen, terwijl je geniet van een jazzconcert met het EASY SWING-team, dat je zal laten swingen als nooit tevoren! Deze wild ritmische avond van feesten en delen geeft je een voorproefje van de culturele en intellectuele levendigheid van de Roaring Twenties. 

  • NEED A BREAK FROM THE FEVER ?

4- Het Broodhuis ( Niet toegankelijk voor PBM, noch met een auto) (8)

Het Broodhuis biedt u een avond gewijd aan de herverbinding met jezelf. Kom ontspannen met Tamara & Alex en maak een reis door de seizoenen van het leven dankzij hun intieme muziekvoorstelling Seasons. Zoals de naam al doet vermoeden, brengt elk muzikaal tafereel je lichaam en ziel van de winter naar de zomer en van de lente naar de herfst. 

Zin in een diepe meditatie? Koben Sprengers en violiste Clara Levy leiden je door hun voorstelling Meditation for String Quartet. Leun achterover en bewonder de historische architectuur van het museum, terwijl de zachte klanken van de violen je in slaap wiegen. 

5- Leger museum (Toegankelijk voor PBM en met een auto met assistentie) (21)

Moment of Peace @ Legermuseum: vrede wekt de creativiteit van jonge Belgische en buitenlandse kunstenaars in het Legermuseum! Neem deel aan inspirerende workshops naar ieders smaak: vredesboodschappen schrijven, wierookkegels maken, textiel bedrukken, badges en origami maken… En dat is nog niet alles! Kunstinstallaties met livemuziek, photobooths, rondleidingen en zelfs een pop-up bar wachten op je voor een onvergetelijke avond die geschiedenis, kunst, creativiteit en reflectie combineert in een iconische omgeving. 

6- La Loge (Niet PBM toegankelijk, maar toegankelijk met een auto) (25)

In de stemming voor introspectie? Laat je onderdompelen in de verbeelding van Thu-Van Tran tijdens haar tentoonstelling Write as the Beasts Cry at Night. De Vietnamese kunstenares put inspiratie uit literatuur, geschiedenis en natuur om de kwestie van ballingschap, de mutaties van wezens en talen in het kielzog van koloniale verhalen te onderzoeken. 

Het nachtelijke universum van Thu-Van Tran zal worden gevoed door de performatieve lezing van Doris Hardeman en de droomachtige muzikale set van Alex Deforce, die zal resoneren met de film in de hoofdinstallatie. De sferen die door de twee kunstenaars worden ontwikkeld, nodigen uit tot een meeslepende en meditatieve ervaring die je zeker zal overstijgen. 

Of je nu de hele nacht wilt dansen of je wilt ontspannen en weer tot jezelf wilt komen, Museum Night Fever belooft een avond vol opwinding voor iedereen! 

Het belangrijkste is om plezier te hebben en onvergetelijke herinneringen te creëren! Wil je jouw bijzondere ervaring delen? Tag @museumnightfever op Instagram en @brusselsmuseums op Facebook en TikTok!